Обладнання для виробництва біопалива
Сортувати:
Виробництво пелет складається з наступних етапів:
1. Підготовка сировини: під підготовкою сировини мається на увазі визначення виду і доступності конкретної сировини для виготовлення пелет. Це можуть бути тирса, деревна стружка, деревна тріска або колоди, будь-які деревні відходи або ж солома, стебла і т.д.
2. Дроблення сировини: дробильна машина використовується для подрібнення великих шматків сировини в порошок. Дробильна машина для деревини є ідеальним обладнанням для подрібнення колод діаметром менше 200 мм, якщо ж діаметр сировини менше 50 мм, то краще використовувати молотковий млин для деревини. Прийнятна товщина тріски становить менше 5 мм. Після подрібнення розмір на виході досягає 3-5 мм, що сприяє подальшим процесам сушіння і гранулювання.
3. Просіювання: іноді тирса і деревний пил можуть містити забруднення у вигляді каменів або металевих відходів, які можуть пошкодити механізми обладнання.
4. Сушка біомаси: для гранулювання пелет показники вологості сировини повинні складати 11-17%. Для їх досягнення використовується сушильна машина.
5. Гранулювання: підготовлена сировина відправляється в пелетний млин. Його виробничі можливості можуть становити від 1 до 10 тонн на годину.
6. Охолодження пелет: після процесу гранулювання температура пелет становить 60-80 градусів, а вологість близька до 15%. Тому кулер використовується для зменшення їх поверхневої температури і вологості, що сприяє більш зручному зберіганню пелет і дозволяє відстежити їх якість.
7. Упаковка пелет: після процесу охолодження необхідно здійснити упаковку пелет для їх захисту від пошкоджень і транспортування.